7 نکته مراقبت از چشم برای دانشجویان
همه ما به شکلهای مختلف تجربه دوران دانشجویی را داشتهایم و میبینیم که اغلب افراد در این دوره مراقبتهای بهداشتی و حتی مراقبت از چشم را نادیده میگیرند. شاید تا حدود زیادی این موارد با توجه به رفتار دانشجویان طبیعی باشد. اما موضوع زمانی نگران کننده میشود که دانشجو از عینک طبی یا از لنز طبی استفاده کند. عدم مراقبت مناسب از عینکها و همچنین عدم رعایت بهداشت به هنگام استفاده از لنز تماسی ، تبعات جبران ناپذیری برای دانشجو به همراه دارد.
بنابراین برای یادآوری نکات مراقبت از چشم برای دانشجویان، در این مطلب به ۷ مورد ویژه خواهیم پرداخت و سعی میکنیم که موارد مختلف را تحت پوشش قرار دهیم.
تست بینایی به صورت سالانه به عنوان مهمترین نکته مراقبت از چشم
انجام تست بینایی و سنجش وضعیت چشم میتواند با سلامت کلی چشم شما در ارتباط باشد و به آن کمک کند. متاسفانه بسیاری از بیماریهای چشمی به شکلی هستند که هیچ نشانه خاصی ندارند و بدون این که ربطی به سن و سال شما داشته باشند، شرایط بینایی شما را تحت تأثیر قرار میدهند. عدم اطلاع شما از این بیماریها باعث میشود که روند رشد آنها ادامه داشته و سلامت چشم را تحت تأثیر قرار دهد. به عنوان یک قاعده کلی، سعی کنید آزمون سنجش بینایی و سلامت چشم را به صورت سالانه و در ابتدای ترم انجام دهید و آن را به یک روال منظم برای خود تبدیل کنید.
استراحت کافی
یکی از اشتباهات و عادات نامناسب دانشجویان که مراقبت از چشم آنها را نیز تحت تأثیر قرار میدهد، اختصاص زمان زیاد به مطالعه و یا تماشای صفحه کامپیوتر و گوشی تلفن است. این موضوع میتواند باعث خستگی چشم، سوزش چشم و خشکی چشم شود. هر کدام از این موارد به سلامت چشم شما گره خوردهاند و بهتر است برای آن راهکار بیندیشید. برای جلوگیری از این مشکل و استراحت کافی به چشم، یک قاعده کلی تحت عنوان قانون 20-20-20 وجود دارد. در این قانون پس از هر ۲۰ دقیقه، به مدت ۲۰ ثانیه به فاصله ۲۰ فوت از خود نگاه کنید.
در ضمن برای اجرای مناسب مراقبت از چشم سعی کنید فاصله خود را از صفحه نمایش کامپیوتر حداقل بین ۲۰ اینچ تا ۴۰ اینچ حفظ کنید. همچنین استفاده از قطرههای روان کننده چشم کمک میکند که از خشکی چشم فرار کنید. در مطالب قبلی بحث خشکی چشم بینا اپتیک را مورد بررسی قرار دادیم، اما میتوانید در بخش نظرات سؤالات خود را مطرح کنید تا کارشناسان ما پاسخگو باشند.
بیش از حد از لنز تماسی استفاده نکنید
خرید لنز طبی راهکار خوبی برای کسانی است که تمایل به استفاده از عینک طبی ندارند. اما استفاده از این لنزها و مدت زمان حضور آنها در چشم تحت تأثیر نوع و سبک لنز قرار دارد. لنزها از هر مدلی که باشند، اگر بیش از حد فرسوده شوند، مانع از انتقال اکسیژن به چشم شده و بینایی شما را مختل میکند. سعی کنید هر چند وقت یکبار لنزها را از چشم خارج کنید و یا برای مدت زمان کوتاهی از عینک طبی استفاده کنید. به عنوان یک پیشنهاد اگر زمان مطالعه شما شب است، بهتر است لنزهای طبی را کنار بگذارید و در مطالعه شبانه به استفاده از عینک طبی روی بیاورید.
هرگز از مواد آرایشی مشابه استفاده نکنید
یکی از مواردی که فرایند مراقبت از چشم دانشجویان و به طور ویژه خانمها را تحت تأثیر قرار میدهد، حضور آنها در اتاق خوابگاه و به اشتراک گذاشتن برخی موارد مانند لوازم آرایشی است. به خاطر داشته باشید که مواد آرایشی را هرگز نباید با دوستان خود به اشتراک بگذارید. ترکیب شیمیایی مواد آرایشی میتواند به صورت بالقوه باعث گسترش عفونت باکتریایی یا ویروسی شود. این یعنی شما اگر احیاناً از لنز تماسی استفاده میکنید، به شدت در معرض انتقال عوامل بیماریزا هستید. استفاده مشترک از ریمل مژه و ابرو، رنگ چشم و سایه چشم میتواند باعث انتقال عفونت چشم شود. بنابراین برای جلوگیری از این مشکل سعی کنید از هرگونه استفاده مشترک از مواد آرایشی به پرهیزید.
شستشوی مکرر دستان
در سادهترین حالت ممکن، شستشوی مکرر دستها به شما کمک میکند که سلامتی خود را حفظ کنید. اگر دستان خود را نشویید، احتمالاً در معرض بسیاری از میکروبها قرار میگیرید. حالا تصور کنید که این میکروبها به کمک دست شما به چشمان انتقال یابند و امکان انتقال آنها به زیر لنز تماسی فراهم شود. این میکروب به مرور زمان بر روی سلامت چشم شما تأثیر گذاشته و میتواند عفونت باکتریایی یا ویروسی ایجاد کند.
اگر از لنز طبی یا لنز رنگی استفاده میکنید، دست خود را حداقل ۳۰ ثانیه در آب گرم و صابون بشویید. این کار باید در طول روز چندین بار انجام شود، اما به طور ویژه بعد از استفاده از دستشویی، خرید و یا غذا خوردن در یک رستوران حتماً به انجام این کار اصرار داشته باشید.
استفاده از عینک آفتابی
خرید عینک آفتابی راهکار خوبی برای جلوگیری از تأثیر نور خورشید و اشعه فرابنفش بر روی سلامت چشم است. هنگام استفاده و خرید این عینکها باید محصولی را انتخاب کنید که ۹۹ تا ۱۰۰ درصد از اشعههای ماوراء بنفش را جذب کند. این یعنی شما باید زمان بیشتری برای انتخاب عینک دودی اختصاص دهید. اگر زمان زیادی را در خارج از منزل یا خوابگاه سفر میکنید، یا به ورزشهایی مانند قایقرانی، ورزشهای آبی، و ورزشهای زمستانی مشغولید، بهتر است از عینکهای پلاریزه استفاده کنید.
مهمترین زمان برای استفاده از عینک دودی، بین ساعت ۱۰ صبح تا ساعت ۲ بعد از ظهر است. در این محدوده زمانی شدت اشعه خورشید و فرابنفش به بالاترین سطح ممکن میرسد. هیچ وقت فکر نکنید که عینکهای آفتابی تنها برای فصل تابستان و ماههای گرم سال هستند، بلکه شدت نور خورشید در فصل زمستان هم بالاست و از طرف دیگر انعکاس نور از سطح برف و یخ باعث میشود که شدت آن بیشتر شود.
استفاده از عینکهای پوششی ورزشی
احتمالاً با محصولاتی مانند عینک کوهنوردی، عینک دوچرخه سواری، عینک شنا و موارد مشابه آنها آشنایی دارید. این عینک ها وظیفه محافظت از چشم در برابر شرایط مختلف را برعهده دارند. از طرف دیگر کسانی که ورزشهای خشن انجام میدهند، در صورت برخورد مشت یا آرنج به چشم ممکن است بینایی خود را از دست بدهند. سالانه بیش از ۴۰ نفر برای درمان آسیب دیدگی چشم خود ناشی از ورزشهای خشن به اورژانس مراجعه میکنند. بنابراین برای مراقبت از چشم عینک شما هم باید با رشته ورزشی شما هماهنگی داشته باشد و هم در برابر ضربه و شرایط خشن مقاوم باشد. برای این مورد عدسیهای پلی کربنات بهترین گزینه ممکن محسوب میشود.
در انتها توصیه میکنم که برای خرید عینک آفتابی اصل به وب سایت عینک سازی بینا اپتیک مراجعه کنید و یا به صورت حضوری به آدرس شرکت مراجعه کنید.
منبع: https://amywaldenod.com/tips-for-college-students-to-care-for-your-eyes/