آخرین تکنولوژی ها در تولید لنز طبی
آخرین تکنولوژی ها در تولید لنز طبی | باید این واقعیت را قبول کنیم که ساختار لنز چشم از یک لایه نازک پلاستیکی یا ژلاتینی فاصله گرفته و در حال حاضر از تکنولوژی های پیشرفته در ساخت آنها استفاده می شود. حتی امروزه کار به جایی رسیده که متخصصین و پزشکان از لنزهای تماسی به عنوان راهکاری برای رساندن دارو به چشم فرد استفاده می کنند. از طرف دیگر تکنولوژی استفاده شده در این لنزها به حدی پیشرفت کرده که حتی امکان استفاده از لنز به صورت دائمی هم وجود دارد.
حالا با توجه به این توضیحات، ما در این مطلب میخواهیم به چند تکنولوژی پیشرفته در تولید لنز چشم اشاره کنیم که تغییرات شگفت انگیزی در تولید آنها به وجود آورده اند و کاربرد لنز ها را تحت تاثیر قرار دادند.
مروری بر لنز چشم
لنز چشم یک لایه پلاستیکی یا ژلاتینی خاص است که حالت انعطاف پذیری دارد و به صورت یک کلاه یا روپوش بر روی قرنیه چشم قرار می گیرد. این لنز ها به دو دسته لنز رنگی و لنز طبی تقسیمبندی میشوند که در چند سال اخیر لنز طبی رنگی هم به آنها اضافه شده است. نسل اولیه لنزهای تماسی برای استفاده در چند ساعت طراحی شده بودند و به دلیل عدم اکسیژن رسانی یا حتی عدم آب رسانی مناسب به سطح چشم چندان مورد تایید پزشکان نبودند. اما در چند سال اخیر تغییراتی در آنها به وجود آمده که یکی از آنها، استفاده از پلیمرهای پلاستیکی مانند هایدروژل و سیکلو هایدروژل است.
جدیدترین تغییرات لنزهای تماسی
برخی از این لنزهای تماسی راحتی وصف ناپذیری برای فرد ایجاد می کنند، اما متاسفانه میزان اکسیژن رسانی آنها کم است و به همین دلیل به عنوان لنز طبی یکبار مصرف یا لنز رنگی یکبار مصرف به کار گرفته می شوند. جدیدترین نسل لنز چشم بر مبنای ترکیبی از مواد سیلیکونی و پلیمری ساخته شده که امکان عبور اکسیژن از آن ها بسیار بیشتر است. جالب است بدانید که میزان اکسیژن عبوری از این لنز تماسی تا حدود ۱۰ برابر نسبت به نسل قبلی لنزهای تماسی بود و به همین دلیل بسیار راحت هستند و امکان استفاده از آنها در بلند مدت وجود دارد. این همان تکنولوژی است که در ساخت لنز طبی سالانه و لنز طبی ماهانه از آن استفاده می شود.
یکی دیگر از تغییرات جدید در حوزه لنز چشم و خانواده آنها، امکان استفاده مواد دارویی و مغذی در ساختار لنز است. به عنوان مثال برای کسانی که به علت خشکی چشم قادر به استفاده از لنز نیستند، مکمل هایی مانند روغن ماهی امگا ۳ به ساختار لنز اضافه شده که راحتی و کیفیت لنز را به طور چشمگیری بهبود بخشیده است. این موضوع به آن ها کمک می کند که به راحتی بین ۸ تا ۱۰ ساعت از لنز استفاده کنند و ویتامین روزانه چشم تامین شود. اما از آنجایی که پزشکان به نسبت به عملکرد لنز تماسی به صورت رنگی و طبی نگران بودند، دو تکنولوژی جدید به عنوان سیستم تمیز کننده بر پایه هیدروژن پراکسید به کار گرفته شده که شامل Clear Care و OcuSoft میشوند. این تکنولوژی برای کسانی که آلرژی دارند بهترین خبر ممکن است.
در نهایت امروزه شاهد تولید جدید ترین محلول های لنز مانند Opti-free Pure Moist، RevitaLens OcuTec، و BioTrue هستیم که همه آنها باعث افزایش راحتی و رطوبت دهی مناسب ساختار لنز می شوند. حالا با توجه به توضیحات داده شده شما با چهار گزینه جدید و مناسب در حوزه لنز چشم مواجه هستید:
لنز چشم آزاد کننده دارو
این یکی از جدیدترین تغییرات در ساختار لنز تماسی است. پزشکان بعد از تحقیقات به این نتیجه رسیدند که افزودن دارو به کمک قطره یا هر روش دیگری به چشمم بازدهی چندانی ندارد و تنها ۵ درصد آن جذب می شود. در حقیقت، سیستم ایمنی چشم اجازه ورود مواد خارجی را نمی دهد و به همین دلیل بیشتر مواد دارویی دفع می شود. این در حالی است که این نسل از لنز طبی به صورت یک کلاهک بر روی چشم قرار میگیرد و به مرور زمان مواد دارویی را آزاد می کند. جالب تر اینکه به مرور زمان رنگ لنز تغییر میکند و پزشکان متوجه آزادسازی دارو می شوند.
لنز طبی دائمی
لنز طبی دائمی یکی از راهکارهایی بود که تولیدکنندگان و برندهای حوزه لنز چشم برای پوشاندن نقاط ضعف خود به آن پناه بردند. در این لنزها از هیدروژل سیلیکون استفاده شده و به عنوان یکی از آخرین پیشرفت های تکنولوژی در حوزه لنز شناخته می شود. سیلیکون هایدروژل هم در اکسیژن رسانی به سطح قرنیه چشم و هم در رطوبت رسانی به آن عملکرد بسیار خوبی دارد. با این تفاسیر افراد می توانند از لنز طبی و لنز رنگی خود در زمان خواب کوتاه و دوش گرفتن استفاده کنند. اگرچه هنوز هم توصیه ما این است که از لنزهای تماسی به صورت دائمی و به صورت خواب استفاده نشود، اما شرکت های تولید کننده لنز چشم معتقدند که این تکنولوژی مشکل خاصی برای چشم ایجاد نمیکند.
لنز تماسی نرم
افزایش انعطاف پذیری و شکل پذیری با توجه به انحنای قرنیه چشم یکی دیگر از ویژگیهای جدید در لنزهای تماسی است. این گونه لنز ها آزادی بیشتری نسبت به لنزهای سخت دارند و معمولاً با توجه به وضعیت قرنیه چشم، تغییر میکنند. این لنزها گزینه خوبی برای افراد مبتلا به آستیگماتیسم نیستند، اما میزان نفوذ پذیری اکسیژن در آنها نسبتا بالا بوده و به همین دلیل برای بلند مدت از آنها استفاده می شود.
لنزهای تماسی نفوذپذیر به گاز
لنز چشم نفوذپذیر به گاز یا همان لنزهای سخت یا لنز های GP نسل جدید دیگری هستند که مقدار آب موجود در آن ها بسیار کمتر بوده و در عوض نفوذ پذیری بالاتری نسبت به گازها دارند. لنزهای سخت به صورت یک کلاهک بر روی چشم قرار می گیرند و انتخاب بهتری برای افراد مبتلا به آستیگماتیسم هستند. البته این لنزها در حال حاضر نسبت به لنزهای نرم کاربرد کمتری دارند و بیشتر افراد مبتلا به آستیگماتیسم یا افراد دارای حالت خاص در قرنیه از آنها کمک میگیرند.
لنزهای بیونیکی
در یکی دو سال اخیر یک شرکت آمریکایی به نام Ocumetics Technology از یک لنز جدید به نام لنز بیونیکی رونمایی کرده که قدرت دید آن به صورت ۲۰ از ۲۰ هست و به بیماران این امکان را می دهد تا سه برابر نسبت به قبل بهتر ببینند. این لنز که در اوایل سال ۲۰۱۸ معرفی شده، می تواند یک گزینه محبوب و مناسب به عنوان لنز طبی باشد و حتی در افراد مبتلا به آب مروارید میتواند جایگزین جراحی عدسی باشد.
لنزهایی با قابلیت عینک آفتابی
این یکی دیگر از ویژگی های جدیدی است که در ساختار لنز چشم به وجود آمده است. در حقیقت از شرکتهای تولیدکننده لنزهای تماسی تلاش کردند که ویژگیهایی در این لنزها به وجود بیاورند که هم از ورود نور شدید خورشید و هم از ورود نور ماوراء بنفش به داخل چشم جلوگیری کنند. با این تفاسیر افرادی که در دید خود دچار مشکل هستند می توانند با خیال راحت از این لنزها استفاده کنند و در کنار آن نیازی به استفاده از عینک آفتابی نداشته باشند.
در این مطلب تلاش کردیم تا به آخرین تکنولوژی ها در تولید لنز طبی اشاره کنیم و کاربرد آنها را به عنوان لنز طبی و لنز رنگی بررسی کنیم. طبیعتاً ممکن است شما هم در این زمینه ابهاماتی داشته باشید یا بخواهید سوالات خاصی را مطرح کنید. خوشحال می شویم که از طریق شماره های درج شده در سایت بینا اپتیک با ما در تماس باشید تا کارشناسان ما به سوالات شما پاسخ دهند.
با سلام آیاعمل لنز بیوتیک 20در20جدید درحال حاضر در ایران انجام میشود