اطلاعاتتان در مورد اتفاقاتی که روزمره برای چشمانمان می افتد چقدر است ؟

حساسیت بالای چشم

قرمزی چشم یا حساسیت بالای چشم را نادیده نگیرید .بدون شک و اغراق یکی از اعضای حساس بدن چشم هاست که بسیار آسیب پذیر هم هستند و در صورت اختلال زندگی مان را دچار مشکلات اساسی خواهند کرد .در این تحقیق که توسط تیم مقالات گروه عینک بینا  تنظیم شده است با مشکلات احتمالی روز مره در مورد چشمان خود بیشتر آشنا میشویم بعضی از بیماری های شایع چشمی می تواند مشکلات جدی را برای فرد ایجاد کند باز هم تکرار میکنیم چشم ها حساس ترین عضو بدن هستند دلایل مختلفی باعث می شوند که چشم ها قرمز شوند گاهی بیماری و گاهی هم آلرژی های فصلی .

قرمزی چشم

قرمزی چشم

به دو دسته حاد و مزمن تقسیم بندی می شود .اگر چشم به صورت ناگهانی قرمز شود حتما باید به پزشک مراجعه کرد تا دلیل قرمزی چشم مشخص گردد علل قرمزی چشم می تواند آلرژی ، عفونت چشم ، بیماری های قرنیه ، وارد شدن جسم خارجی در چشم و … باشد . که پزشک با معاینه کردن می تواند علت را مشخص کند .

دلایل قرمزی چشم ها و راه های درمان آن :

چشمان خشک

یکی از رایج ترین دلایل خون افتادن چشم ها خشک بودن آنهاست. زمانی که چشمان تان خشک هستند متورم شده و در آنها احساس خارش خواهید کرد. همین تورم سبب خون افتادن چشم های تان می شود. دکتر «اسوتلانا فیشر» این خشکی را به خشکی هوا مربوط می داند همچنین از نظر وی نگاه کردن طولانی به صفحه کامپیوتر , موبایل و تبلت که امروزه کودکان بسیاری با اینگونه وسایل سر و کار دارند نیز می تواند به خشکی چشم ها بیانجامد وی توصیه می کند در چنین مواردی از اشک مصنوعی چشم استفاده شود.

قرمزی چشم 3

آلرژی ها

دکتر فیشر می گوید بسیاری از افراد از اینکه حیوان خانگی آنها می تواند سبب قرمز شدن چشم های شان شوند آگاهی ندارند.

رعایت بهداشت کامل این حیوانات خانگی و کوتاه نگه داشتن موهای آنها می تواند از تورم و خارش چشم جلوگیری به عمل آورد برخی دیگر از انواع آلرژی ها نیز بر اثر آلاینده ها در هوا وجود دارند یکی دیگر از راهکارهایی که دکتر فیشر پیشنهاد می دهد تعویض فرش برای زمین های چوبی و سخت است علاوه بر تورم، آلرژی می تواند باعث خروج آب از چشم نیز بشود. برای کمک به این روند می توان به دفعات از کمپرس سرد یا قطره های مصنوعی خصوصا انواعی که برای آلرژی در نظرگرفته شده اند استفاده کرد.

 

برخی از داروهای مسبب قرمزی چشم

بسیاری از درمان های دارویی با خون افتادن چشم ها همراه هستند. به عنوان مثال، آنتی هیستامین ها، قرص های خواب، قرص های ضد اضطراب و برخی از آرامبخش ها از قبیل ایبوپروفن می توانند سبب خشکی و قرمزی چشم شوند دلیل این امر نیز کاهش جریان خون در سلول های اطراف چشم است.

برای خشکی چشم در چنین مواقعی از اشک مصنوعی استفاده کنید.

قرمزی چشم 3

کم خوابی یکی دیگر از دلایل قرمزی چشم

چشم ها برای به دست آوردن انرژی مجدد نیاز به استراحت شبانه دارند.

اگر شب ها کمتر از ۷ یا ۸ ساعت می خوابید، می تواند یکی از عوامل قرمز شدن چشم های تان باشد به عنوان یک درمان موقت می توانید از قطره های چشمی مرطوب کننده استفاده کنید اما بهتر است به تنظیم وضعیت خواب خود مبادرت کرده و برنامه خواب مشخصی داشته باشید همچنین می توانید با کاهش نگاه کردن به صفحاتی چون تلویزیون و گوشی همراه تان : حداقل یک ساعت قبل از خواب کیفیت بهتری به خواب شبانه خود ببخشید.

 

استفاده نا صحیح از لنزهای طبی و رنگی یکی دیگر از دلایل قرمز شدن چشم

لنزها می توانند باعث خشکی چشم شوند، قرمزی، خشکی و گاهی خارش چشم ها را نیز به دنبال خواهند داشت. همچنین وجود یک جسم خارجی در چشم های تان می تواند سبب خارش آنها نیز بشود.اگر متوجه شدید که برای مدتی نمی توانید از آن لنزها استفاده کنید حتما برای مشورت به پزشک تان مراجعه کنید. شاید او برند لنزی را که استفاده می کنید تغییر دهد. قبل از خواب لنز طبی را از چشمانتان در بیاورید . لنز را قبل از این که داخل چشم هایتان بگذارید باید ۲۴ ساعت قبل ضد عفونی کنید برای این کار می توانید از مواد ضد عفونی کننده استفاده نمایید . لنز نباید به مدت طولانی داخل چشم باقی بماند شب ها با لنز نخوابید زیرا احتمال عفونت چشم تان بالا می رود . افرادی که مرتبا از لنز استفاده می کنند هر ۳-۶ ماه باید به متخصص چشم مراجعه کنند . لنزها با توجه به نوع و ساخت شان طول مدت زمان استفاده از آن ها با یکدیگر فرق دارد . لنزهای یک بار مصرف یا لنز روزانه نیز در بازار وجود دارد اگر در اطراف کودکان باشید یا از لنزهای طبی استفاده کنید این احتمال وجود دارد که دچار عفونت هایی در ناحیه چشم های تان شوید ورم ملتحمه و یا صورتی شدن رنگ چشم ها می تواند از نشانه های وجود عفونت در آنها باشد دکتر فیشر می گوید اگر به همراه این صورتی شدن چشم، احساس درد، کاهش دید و یا حساسیت نیز در چشم های تان به وجود آمده هر چه سریع تر به یک متخصص مراجعه کنید.

جسم خارجی در چشم

ورود اجسام خارجی به داخل چشم ؛

یکی از علت هایی که باعث می گردد چشم قرمز شود ورود اجسام خارجی به داخل چشم است . خرده ریزهایی مثل گردو غبار اگر وارد چشم شوند با اشک چشم می توان آن ها را خارج کرد و مشکل خاصی برای فرد به وجود نمی آید با شست و شوی فراوان نیز می توان این نوع خرده ریزها را از چشم خارج کرد کافی است که چشم های تان را در آب چند مرتبه باز و بسته کنید و حرکت دهید .

بعضی از اجسام مانند خرده شیشه یا براده آهن وسایل آرایشی به این راحتی از چشم بیرون نمی آیند این گونه اجسام به دلیل ناگهانی وارد شدن به چشم گاهی به قرنیه چشم ها نیز آسیب می زنند برای بیرون آوردن این گونه اجسام حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کنید در این گونه مواقع نباید به چشم دست زد و سریعا فرد را به پزشک برسانید پزشک با استفاده از وسایل استریل شده جسم خارجی را از داخل چشم بیرون می آورد .

در صورتی که جسم خارجی را از چشم تان بیرون آورده اید و پس از چند روز در بینایی تان اختلال به وجود آمده است به پزشک مراجعه کنید تا پزشک با دارویی مناسب از آسیب به بافت چشم تان جلوگیری نماید از آن جایی که چشم از قسمت های متفاوتی تشکیل شده است خونریزی آن نیز در بخش های متفاوتی رخ خواهد داد . بعضی مواقع زمانی که از خواب بیدار می شوید چشم تان قرمز است . این گونه موارد بعد از گذشت چند روز فرد به حالت عادی باز می گردد .

 

بیشترین علل شایع قرمزی چشم‌ ها از نظر متخصصین گروه عینک بینا  موارد زیر است:

قرمزی چشم هنگامی رخ می‌دهد که عروق خونی در سطح چشم گشاد شوند و معمولا در اثر عفونت میکروبی یا حساسیت است.

– فشار آمدن به چشم به علت کار زیاد، مثل نگاه کردن طولانی مدت به مانیتور کامپیوتر

– سرفه شدید و مداوم

– عفونت چشم

– سرماخوردگی یا آلرژی (حساسیت)

– گلوکوم (آب ‌سیاه) حاد چشم

– خراش قرنیه که معمولا ناشی از گذاشتن طولانی‌مدت لنز یا وارد شدن شن یا گرد و غبار به چشم است.

– مشکلات خونریزی‌دهنده که اغلب ناشی از مصرف داروهای رقیق‌کننده خون است.

جسم خارجی در چشم 2

در مورد قرمزی چشم چه زمانی باید به پزشک مراجعه نمود؟

قرمزی چشم، یک حساسیت تحریک کننده می باشد، اما در اکثر مواقع برای بینایی ضرری ندارد و به ندرت نیاز به درمان فوری و شدید پیدا می کند. ولی از آنجایی که این بیماری می تواند تا دو هفته بعد از شروع علائم مسری باشد، لذا تشخیص و درمان به موقع بسیار مهم می باشد. کودکان مبتلا به ورم ملتحمه باکتریایی باید تا شروع درمان از سایر کودکان دور نگه داشته شوند، اما فرم ویروسی تنها تا چند روز مسری است گاهی اوقات ورم ملتحمه سبب بروز عوارضی در قرنیه می شود که نیاز به درمان فوری دارد.

 

پیشگیری از انتقال عفونت ؛

رعایت نکات بهداشتی بهترین راه کنترل قرمزی چشم است. زمانی که عفونت تشخیص داده شد باید اقدامات ذیل انجام شود:

* هرگز با دست خود چشم هایتان را نمالید.

* هر زمان که ممکن است و به صورت مکرر دست های خود را بشویید.

* اگر کودک تان مبتلا به قرمزی چشم است و یا قرمزی چشم در مدرسه آنها شیوع پیدا کرده است، از تماس او با سایرین ممانعت کنید. بسیاری از مدارس، کودکان مبتلا را به خانه می فرستند.

* نوزادان بسیار مستعد ابتلا به عفونت های چشمی باکتریایی موجود در کانال زایمان هستند.

این باکتری ها در بدن مادر هیچ گونه علامتی ایجاد نمی کنند. گاهی اوقات این باکتری ها در نوزادان منجر به بروز عفونت های چشمی بسیار شدید می شوند که نیاز به درمان فوری دارند.

وجود همین اختلال سبب شده است که بلافاصله بعد از تولد از قطره های آنتی بیوتیکی چشمی نظیر اریترومایسین استفاده شود.

 

درما ن های موثر خانگی از نظر بینا اپتیک

۱- علت عمده قرمزی چشم نرسیدن اکسیژن کافی به قرنیه است، بنابراین چینی ها در این گونه موارد استفاده از گیاه ژنکوبیلوبا را که انتقال اکسیژن و ماده مغذی به چشم را افزایش می دهد و به طور موثر این ناراحتی را برطرف می کند، تجویز می کنند.

۲- مصرف ویتامین B کمپلکس برای چند روز مشکل را برطرف خواهد کرد.

در این موارد کمپرس دم کرده برگ های تمشک مفید است.

۳- کمپرس مخلوطی از آب آلوئه ورا و شیر را به مدت ۲۰ دقیقه روی چشم بگذارید.

۴- روزانه ناشتا ۲ عدد گوجه فرنگی بخورید تا قرمزی چشم برطرف شود.

۵- در صورت داشتن آلرژی، کمپرس آب سرد کنید و یا با آب سرد صورت خود را بشویید تا مویرگ ها جمع شود.

۶- اگر قرمزی چشم به علت خستگی چشم یا خستگی مفرط باشد، سعی کنید استراحت کافی داشته باشید.

۷- از مالیدن و خاریدن چشم که این حالت را بدتر خواهد کرد و ممکن است باعث عفونت شود، بپرهیزید.

۸- برای حفظ سلامت بینایی غذاهای حاوی ویتامین A مصرف کنید

۹- اسفناج برای بافت چشم مفید است.

۱۰- از مصرف مواد آلرژی زا که باعث قرمز شدن چشم می شود، بپرهیزید.

۱۱- برای مدت طولانی به تماشای برنامه تلویزیونی نپردازید.

۱۲- اگر از رایانه استفاده می کنید، حتما عینک بلوکات از بینا اپتیک تهیه بفرمایید.

۱۳- هنگام قرار گرفتن در معرض نور خورشید، از عینک آفتابی استفاده کنید.

خونریزی چشم

علت خونریزی چشم چیست ؟

عوامل گوناگونی می توانند باعث بروز این عارضه گردند از جمله : سن بالا،بالا رفتن فشار خون،بیماری دیابت،ضربه زدن به چشم،ورود اجسام خطرناک به چشم بعضی از بیماری های زمینه ای هم می توانند باعث به وجود آمدن خونریزی های چشمی گردند از عوارض خونریزی های چشمی می توان به اختلالات بینایی اشاره کرد . برای درمان خونریزی های چشمی ابتدا باید علت به وجود آورنده آن را مشخص کرد سپس درمان را شروع کرد .

 

گل مژه چیست ؟

گاهی در لبه پلک توده ای متورم و قرمز رنگ ایجاد می گردد که به آن گل مژه می گویند .

آرایش طولانی مدت بر روی پلک و مژه ها می تواند مانع از ترشح غدد طبیعی شود و فرد را مبتلا به این بیماری کند با خوردن آنتی بیوتیک و یا استفاده نمودن از کمپرس آب گرم می توان آن را از بین برد اما گل مژه مزمن را باید جراحی کرد .

حساسیت چشم

حساسیت پلک ها

گاهی آلرژی بر روی پلک و چشم نیز اثر می گذارد در این گونه موارد چشم ها قرمز شده همراه با خارش و ریزش اشک میباشد پلک گاهی درتماس با مواد شوینده و یا لوازم آرایشی دچار حساسیت می گردد با توجه به شدت حساسیت فرد باید از قطره ها و داروهای خوراکی ضد حساسیت استفاده نماید البته طبق دستور پزشک معالج این کار باید صورت گیرد افرادی که مبتلا به حساسیت چشمی شده اند نباید به چشم های شان دست بزنند زیرا این کار باعث می گردد که حساسیت آن ها عود کند در صورت استفاده از لوازم آرایشی اگر دچار حساسیت چشمی شدید نباید از آن محصول آرایشی استفاده کنید .

دیابت و خونریزی چشم

یکی از عواملی که باعث خونریزی در چشم ها می گردد بیماری دیابت است دیابت باعث پارگی رگ های چشم ومنجر به خونریزی در داخل چشم ها می گردد افرادی که مبتلا به بیماری دیابت هستند باید بیشتر مراقب خودشان باشند .

استفاده از عینک در هوای آلوده

آلودگی هوا میتواند آسیب جدی به چشم ها وارد کند توصیه می شود افراد از عینک آفتابی مناسب استفاده کنند و مانع از برخورد آلودگی ها به چشم هایشان شوند هنگام خرید عینک دقت داشته باشید که نوع استاندارد آن را تهیه کنید تیم تحقیقاتی و پزشکی عینک بینا جهت مشاوره و حل مشکلات و ابهامات احتمالی در خدمت شما عزیزان میباشد .لطفا با نظرات خود فرایند تحقیقاتی و مقالات ما را فعالتر بفرمایید تمامی مقالات آموزشی و بهداشتی ما را در اینجا می توانید پیگیری کنید.

One thought on “اطلاعاتتان در مورد اتفاقاتی که روزمره برای چشمانمان می افتد چقدر است ؟

  1. اشتراک ها: مشکل سوزش چشم با لنز چشمی و با ارائه راهکار جهت رفع مشکل از سوی کارشناس

دیدگاهتان را بنویسید