8 مورد از بایدها و نبایدهای لنز تماسی

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

8 مورد از بایدها و نبایدهای لنز تماسی

8 مورد از بایدها و نبایدهای لنز تماسی | طبق آمار مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده آمریکا، بیش از ۴۰ میلیون آمریکای از لنز تماسی استفاده می‌کنند و همین نسبت در سایر کشورهای دنیا وجود دارد. خوشبختانه در حدود ۹۰ درصد از این افراد با رعایت نکات بهداشتی و دستورالعمل‌های توصیه شده میانه خوبی دارند. تمیز کردن نامناسب یا سایر عادات بد می‌تواند مشکلات وسیعی برای استفاده کننده از لنزهای طبی و لنزهای رنگی به وجود بیاورد که ساده‌ترین آنها سوزش چشم و عفونت هستند.

جالب است بدانید که در همین گزارش، حدود ۹۹ درصد از مصرف کنندگان لنز چشم اعتراف کرده اند که در شست و شوی لنزها کوتاهی می‌کنند و از آب شیرین برای آن استفاده می‌کنند. دکتر جفری والین، رئیس بخش لنزهای تماسی و قرنیه انجمن آمریکایی اپتومتریک می‌گوید: اکثر مشکلات مربوط به لنزهای تماسی باعث تحریک جزئی آن می‌شوند، اما اگر به همین تحریک جزئی توجه نشود، ممکن است در نهایت منجر به از دست دادن بینایی دائمی شود.

با توجه به اهمیت این موضوع تصمیم گرفتیم که در این مطلب به ۸ مورد از بایدها و نبایدهای لنز تماسی اشاره کنیم تا درک درستی نسبت به آن داشته باشید و بهترین شرایط را در استفاده از این ابزارها به کار ببرید.

لنز طبی در بهار

در استفاده از لنز تماسی دست‌های خود را تمیز نگه داریم

دست‌ها یکی از اصلی‌ترین بخش‌های بدن است که تقریباً به همه جا زده می‌شوند و با انواع مختلف میکروب‌ها در ارتباط هستند. بنابر این چه بخواهید که لنزهای خود را بردارید یا بخواهید لنز را در چشم بگذارید، لازم است که به صورت کاملاً بهداشتی شستشو شوند. دکتر والین توصیه می‌کند که از صابونهای ملایم و بدون لوسیون های نرم کننده استفاده کنید و پس از شست و شو دست‌های خود را کاملاً خشک کنید.

لنزهای خود را تمیز نگه دارید

بر طبق یک مطالعه در شماره فوریه 2015 Optometry و Vision Science، شیوه‌های بهداشتی بد با خطرات بیشتری برای آلوده کردن لنز تماسی در ارتباط هستند. محققان دریافتند که افرادی که لنز خود را به طور کامل و تمیز نمی‌شورند، یا قبل از نصب و خارج کردن لنزها دست خود را با صابون و آب نمی‌شورند، احتمال انتقال میکروارگانیسم‌ها و باکتری‌ها به چشم خود را افزایش می‌دهند.

توضیح دکتر والین در این مورد می‌تواند بهترین راهنما برای شستشوی لنزها باشد. با یک انگشت تمیز لنز را نگه دارید و در حین شستشو با یک محلول تازه، به آرامی مالش دهید. پس از انجام این کار یک بار دیگر لنز را با محلول شستشو به طور کامل شسته و بر روی یک دستمال کاغذی یا یک سطح کامل تمیز قرار دهید تا کاملاً خشک شده و آماده استفاده شود.

محلول شستشوی لنز را تعویض کنید

دکتر والین به استفاده کنندگان از لنز تماسی توصیه می‌کند که همیشه از محلول تازه برای شستشوی لنز استفاده کنید. متاسفانه این یکی از اشتباهات بسیاری از ما محسوب می‌شود که سعی می‌کنیم در استفاده از محلول شستشوی لنز صرفه‌جویی کنیم و در صورت کم شدن آن، محلول تازه را به همان محلول قبلی اضافه می‌کنیم. اضافه کردن محلول تازه به محلول شستشوی قدیمی یا استفاده از آب شیرین برای شستشوی لنزها احتمال انتقال یک نوع باکتری تحت عنوان Acanthamoeba keratitis را افزایش می‌دهد که باعث ایجاد یک عفونت نادر و بسیار دردناک می‌شود.

لنز تماسی را از مراکز معتبر خریداری نمائید .

بسیاری از افراد احساس می‌کنند که لنزهای رنگی هیچ تاثیری بر عملکرد بصری چشم ندارند و نیازی نیست که چشم پزشک در مورد آنها توصیه‌ای داشته باشد. این موضوع شاید تا حدودی درست باشد و عملکرد لنزهای رنگی تأثیر مثبتی بر بینایی فرد نداشته باشد. اما این نکته را نباید فراموش کنید که سطح چشم دارای ویژگی‌های منحصر به فرد برای هر کدام از ماست لذا برای خرید لنز طبی باید از کیفیت و اصالت کالا بایستی اطمینان پیدا کنید . 

لنز طبی | معاینه چشم

از چشم پزشک خود در مورد خوابیدن با لنزهای تماسی بپرسید

خوابیدن با لنزهای تماسی خطر ابتلا به عفونت چشمی را در حدود ۱۰ برابر افزایش می‌دهد و به همین دلیل اکثر چشم پزشکان به بیماران توصیه می‌کنند که به هنگام خواب لنزها را از چشم خود خارج کند. این یک قاعده کلی و عمومی در مورد لنزها و برخی از لنزهای جدید برای پوشیدن در شب مورد تأیید قرار گرفته‌اند. بنابراین ممکن است هیچ محدودیتی در استفاده از لنز به هنگام خواب نداشته باشید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که با چشم پزشک خود هماهنگ کنید و از او در مورد ویژگی‌های لنز و نحوه استفاده از آن به هنگام خود بپرسید.

با وجود لنز تماسی به حمام نروید

قبل از استفاده از حمام، قبل از رفتن به استخر و همچنین قبل از رفتن به داخل وان حمام، لنزهای تماسی را از چشم خود خارج کنید و سعی کنید که در هیچ کدام از این حالت‌ها از لنز استفاده نکنید. آب حمام و آب این مکان‌های عمومی معمولاً دارای میکروارگانیزم ها و باکتری‌های کوچکی است که عامل ایجاد عفونت چشم هستند و به همین دلیل این آب نباید وارد چشم شود. میکرو ارگانیسم‌های موجود در آب در ابتدا بر روی قدرت بینایی فرد تأثیر گذاشته و در نهایت منجر به عفونت چشمی شدید می‌شود.

لنزهای طبی و لنزهای رنگی را سر موقع تعویض کنید

طراحی لنزهای تماسی به شکلی است که امکان استفاده از آنها در محدوده‌های زمانی مختلف وجود دارد و چشم پزشکان آنها را با توجه به همین موضوع تجویز می‌کند. برخی از این لنزها به صورت یک بار مصرف، برخی به صورت روزانه، برخی به صورت هفتگی و برخی نیز به صورت ماهانه هستند. البته لنزهای با قابلیت نفوذ اکسیژن استثنا هستند و امکان استفاده از آنها به صورت طولانی مدت و برای یک سال وجود دارد. استفاده از لنزهای تماسی فراتر از زمان توصیه شده می‌تواند موجب ناراحتی و احساس ناخوشایند در فرد شود.

به طور مرتب به چشم پزشک مراجعه کنید

8 مورد از بایدها و نبایدهای لنز تماسی | حتی اگر وضعیت چشمان شما خوب باشد، هیچ وقت قرار ملاقات خود را با چشم پزشک عقب نیاندازید. گاهی اوقات مسائل مربوط به لنز تماسی در طول یک معاینه معمولی مشخص می‌شود و به راحتی می‌توان از مشکلات بعدی جلوگیری کرد. اگر چشمان شما دچار خارش یا قرمزی شد، بلافاصله لنزها را از چشم خود خارج کنید و در سریعترین زمان ممکن به پیش چشم پزشک بروید.

رعایت کردن این ۸ مورد و توجه به جزئیات در استفاده از لنز تماسی بسیاری از مشکلات احتمالی را از بین می‌برد و نیازی به مراقبت‌های پزشکی نیست. البته برای اطلاعات بیشتر توصیه می‌کنم که با کارشناسان ما در بینا اپتیک در تماس باشید تا اطلاعات کامل را در اختیار شما قرار دهند.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]
700,000 تومان
مقایسه
تخفیف!
1,350,000 تومان
مقایسه
تخفیف!
750,000 تومان
مقایسه
تخفیف!
485,000 تومان
مقایسه
مقایسه
تخفیف!
480,000 تومان
مقایسه
تخفیف!
250,000 تومان
مقایسه
تخفیف!
380,000 تومان
مقایسه
[/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید