عینک طبی

عینک طبی | اگر از ناراحتی مربوط به ضعیف بودن چشم بگذریم، حقیقتاً خرید عینک طبی و انتخاب بخش‌های مختلف می‌تواند یک چالش سخت و زمانبر باشد. موضوع زمانی برای شما چالش برانگیز می‌شود که به یک فروشگاه عینک مراجعه کنید و گزینه‌های مختلف آنها را ببینید.

چطور عینک طبی مناسب انتخاب کنم

روال کار به این صورت است که شما روبروی آینه فروشگاه می‌ایستید و گزینه‌های مختلف را انتخاب می‌کنید. اما حقیقتاً این آسان‌ترین بخش کار است و شما باید به سؤالات زیادی پاسخ دهید. از آنجایی که ما این چالش را در انتخاب عینک طبی برای درصد بسیار بالایی از مشتریان خود می‌بینیم، در اینجا به صورت مرحله‌ای و جز به جز به آن‌ها خواهیم گفت که دقیقاً چه کاری انجام دهند.

خرید عینک طبی

عینک طبی عینک طبی صرفاً رفتن به عینک فروشی و سفارش آن نیست. شما در جریان این انتخاب باید قسمت‌های مختلف را انتخاب کنید و تنها چیزی که در حیطه انتخاب شما نیست، نمره چشم است که توسط چشم پزشک در نسخه شما نوشته شده است. سایر موارد باید با انتخاب شما و با مشاوره عینک ساز باشد. حالا اگر بخواهیم انتخاب عینک را در چند گام قرار دهیم، مراحل زیر باید انجام شود:
  • ✅ انتخاب فریم عینک با توجه به جنس آن
  • ✅ انتخاب فریم عینک با توجه به شکل چهره شما
  • ✅ انتخاب لنز عینک با توجه به جنس این
  • ✅ انتخاب عدسی عینک با توجه به پوشش آن
  • ✅ انتخاب عدسی عینک با توجه به شاخص لنز
  • ✅ انتخاب عدسی عینک با توجه شرایط دید آن
اگر احساس می‌کنید که اطلاعات شما در هر کدام از این قسمتها کم است، با ما همراه باشید تا جزئیات بیشتری در مورد انتخاب هر کدام ذکر کنیم.

قیمت عینک طبی

قیمت عینک طبی بر اساس کیفیت ساخت، جنس فریم، جنس عدسی، پوشش‌های عدسی عینک، نام برند و نرخ ارز تعیین می‌شود.با توجه به اینکه فریم عینک در کشورمان ساخته نمی‌شود، محصولات کشورهایی مانند چین و کره جنوبی با رنج پایین قیمت و کشورهایی همچون ایتالیا، آلمان، انگلیس و فرانسه با قیمت‌های متوسط و بالا تامین‌کننده نیاز بازار عینک در ایران هستند.اما به طور کلی باید بدانید که وضوح و دقت دید، دوام و استحکام  عدسی و فریم عینک را نمی‌توانید با قیمت‌های ارزان بدست بیاورید. به همین دلیل است که قیمت عینک‌های طبی برندهای مشهور دنیا همیشه بالاست.

انواع فریم عینک طبی

فریم عینک طبی به محض دریافت نسخه چشم پزشک و مراجعه به عینک ساز، اولین کاری که باید انجام دهید انتخاب فریم عینک است. فریم‌ها شکل‌های مختلفی دارند و از مواد مختلفی هم ساخته می‌شوند. پس در وهله اول شما باید جنس فریم عینک را انتخاب کنید و سپس به سراغ شکل ظاهری آنها بروید.

انتخاب فریم عینک طبی با توجه جنس آن

یکی از ابتدایی‌ترین قدم‌هایی که در جریان خرید عینک طبی باید بردارید این است که به سراغ انتخاب فریم عینک با توجه به جنس آن بروید. تنوع بسیار زیاد در جنس فریم‌ها باعث شده که در سه دسته کلی فریم فلزی، فریم پلاستیکی و فریم‌های خاص قرار گیرند. اما هر کدام از این دسته‌ها به زیر گروه‌های زیادی تقسیم بندی می‌شوند:

 فریم عینک پلاستیکی

انتخاب اندازه فریم عینک پلاستیک از جمله اولین موادی بود که در ساخت فریم عینک به کار گرفته شد و به دلیل تنوع بالای آن گزینه‌های مختلفی در اختیار افراد عینکی قرارداد. پلاستیک به دلیل تنوع بالا از لحاظ رنگ و همچنین انعطاف پذیری گزینه‌های محبوب محسوب می‌شود. در بین فریم‌های پلاستیکی، شما می‌توانید از گزینه‌های زیر انتخاب کنید:
  • ⭕️ فریم‌های ZYL: این فریم‌ها از جنس زایلونیت یا استات سلولز هستند. سبک بودن و ارائه در فرم‌ها و طرح‌های متنوع و همچنین رنگ بندی فوق العاده از ویژگی‌های اصلی این فریم‌ها محسوب می‌شود.
  • ⭕️ سلولز پروپیونات: این ماده پلاستیکی به عنوان یکی از اعضای خانواده پلاستیک نایلون محسوب می‌شود که سبک بودن، ضد حساسیت بودن و شفافیت بیشتر نسبت به سایر پلاستیک‌ها از مهمترین ویژگی آنهاست. این فریم‌ها برای عینک‌های سبک وزن بهترین انتخاب هستند.
  • ⭕️ فریم‌های نایلونی: تولید این دسته از فریم‌های عینک طبی به سال 1940 میلادی برمی‌گردد. در سال‌های بعد ترکیبات پلی آمید و گلیمی دهها با نایلون ترکیب شدند و امروز گزینه‌های نایلونی با دوام بالا و وزن سبک برای عینک‌های ورزشی انتخاب می‌شوند.
شاید بد نباشد که در انتها به این نکته اشاره کنیم که فریم پلاستیکی رواج چندانی ندارد و معمولاً به صورت ترکیبی با فریم‌های فلزی به کار گرفته می‌شوند. اما معمولاً از فریم‌های انعطاف پذیر برای عینک طبی بچه گانه استفاده می‌شود.

 فریم عینک فلزی

عینک از جنس استیل یکی دیگر از موادی که به طور وسیع در ساخت فریم عینک به کار گرفته می‌شود، آلیاژهای فلزی هستند که با تنوع بالای خود پاسخ نیاز بسیاری از افراد عینکی را داده‌اند. در خرید عینک طبی به فکر استفاده از فریم‌های فلزی هستید، می‌توانید گزینه دلخواه خود را از بین موارد زیر انتخاب کنید:
  • ⭕️ مونل: مونل یک آلیاژ خاص فلزی است که چکش خواری و انعطاف پذیری بالایی دارد و ترکیبی از چند فلز است. فریم‌های مونل ضد حساسیت هستند، در برابر پوسیدگی و خوردگی به شدت مقاوم هستند و برای افرادی که دچار حساسیت پوستی هستند ممکن است باعث ایجاد خارش و سوزش شوند.
  • ⭕️ ترکیب تیتانیوم و بتا تیتانیوم: آلیاژهای تیتانیوم به علت مقاومت بالا در برابر خوردگی و زنگ زدگی انتخاب‌های خوبی هستند. این فلز به رنگ طوسی و نقره‌ای است و وزن مخصوص پایینی دارد. تنوع رنگی بالا و حساسیت پایین از ویژگی‌های جالب این فریم‌ها محسوب می‌شود.بینا اپتیک
  • ⭕️ بریلیوم:
  • بریلیوم یکی از گزینه‌های ارزان قیمت به عنوان جایگزین برای فریم‌های تیتانیوم است. این فلز به رنگ طوسی است و دچار خوردگی نمی‌شود. اگر در یک منطقه در نزدیکی آب شور زندگی می‌کنید و نیاز به یک فریم سبک، با دوام و انعطاف پذیر دارید، حتماً از فریم بریلیوم استفاده کنید.
  • ⭕️ استنلس استیل: استنلس استیل از جمله مواد آلیاژی ارزان قیمت در تولید فریم عینک است که مقاومت و استحکام بسیار بالایی دارد و وزن آن نسبتاً پایین است. در تولید این نوع آلیاژ از کروم استفاده شده که 10 تا 30 درصد آن کروم بوده و در برابر زنگ زدگی و حرارت مقاوم است.
  • ⭕️ فلکسون: فلکسون یک نوع ماده شیمیایی خاص بر پایه تیتانیوم است که از آن به عنوان فلز حافظه هم یاد می‌شود. این نامگذاری به این دلیل است که خم شدن فریم عینک باعث شکسته شدن آن می‌شود و در عوض شکل اولیه عینک طبی هم برمیگردد.
  • ⭕️ آلومینیوم: مقاومت بالا در برابر خوردگی و وزن نسبتاً پایین از مواردی هستند که انتخاب آلومینیوم برای فریم عینک را توجیه می‌کند. از آنجایی که فلز آلومینیوم نرم است، در ساختار آنها از سیلیکون استفاده می‌شود که به نوعی باعث بالا رفتن مقاومت فریم عینک شده است.

عینک طبی خاص

عینک آلمینیومی باید اعتراف کنیم که درصد بسیار بالایی از عینک‌های طبی و فریم آنها از دو دسته فوق هستند. اما برخی از شرکت‌ها اقدام به تولید فریم عینک با جنس‌های مختلف مانند نقره جامد یا نقره استرلینگ، فریم چوبی، فریم استخوانی و فریم شاخ بوفالو می‌کنند. حتی برخی از شرکت‌ها از روکش طلا برای فریم پلاستیکی استفاده می‌کنند که بیشتر از تجهیزات لوکس و گران قیمت است. پرداخت این هزینه‌ها معمولاً بدور از توانایی معمولی است و شما در انتخاب عینک طبی و فریم آن باید سعی کنید از گزینه‌های فوق استفاده کنید.

خرید اینترنتی عینک طبی از فروشگاه بینا اپتیک

فروشگاه اینترنتی عینک بینا با یدک کشیدن بیش 60 سال سابقه خانوادگی در حوزه عینک تمام تلاش خود را برای ارائه خدمات بکار میبندد تا حضوری گرم در کنار شما داشته و رضایت حداکثری شما را فراهم آورد .

✅ انتخاب فریم عینک طبی مناسب انواع شکل صورت

جنس عینک طبی در گام دوم از انتخاب فریم عینک طبی، مسئله انتخاب طرح فریم با توجه به چهره شما مطرح می‌شود. چهره هر کدام از افراد مختص به خود آنهاست و هیچ انسانی شبیه به شخص دیگری نیست. اما به طور کلی برای شکل آنها چند الگوی کلی وجود دارد که طرح فریم هم باید با توجه به آن انتخاب شود. به عنوان مثال:

فریم عینک طبی برای افراد با چهره بیضی :

طیف وسیعی از افراد جامعه دارای شکل چهره بیضی هستند که تناسب به خاصی بین چهره آنها وجود دارد و چانه نسبتاً کشیده‌ای دارند. این افراد برای انتخاب فریم مشکل چندانی ندارند و گزینه فریم عینک مستطیلی، فریم بیضی شکل، فریم مربعی شکل، فریم دایره‌ای، فریم ویفرر و همچنین فریم هورن یا چشم گربه‌ای برای آنها مناسب است. افراد با چهره بیضی شکل نباید به سراغ فریم‌های نازک و فریم‌های با اجزای خیلی بزرگ و سنگین بروند که باعث کشیدگی و درازی بیش از حد چهره آنها می‌شود.

فریم عینک طبی برای افراد با صورت مستطیل :

این افراد تقریباً از لحاظ شکل ظاهری به افراد بیضی شکل شباهت دارند؛ اما در قسمت پایین صورت آنها زاویه خاصی دیده می‌شود و صورت آنها کشیده‌تر است. پیشانی بلند و پهن و فک قوی باعث شده که برای این افراد فریم‌های بیضی شکل، فریم‌های دایره‌ای فریم‌های ویفرر انتخاب مناسبی باشند. این افراد برای خرید عینک طبی نباید به سراغ عینک‌های مستطیلی، فریم‌های مربعی شکل و فریم‌های هورن (Horn) بروند که وضعیت زاویه صورت آنها را بدتر می‌کند.

فریم عینک طبی برای افراد با صورت گرد :

افراد با صورت گرد تناسب کامل در چهره خود دارند و لپ آنها برجسته و به صورت گرد است. چانه  این افراد نسبت به اشخاص دیگر کوتاه‌تر است و به همین دلیل چهره شیرین‌تری نسبت به سایر افراد دارند. این افراد برای غلبه بر گرد بودن صورت خود باید به سراغ فریم‌های زاویه دار مانند فریم مستطیلی شکل، فریم مربعی شکل و فریم ویفرر بروند. افراد با صورت گرد برای خرید عینک طبی بهتر است دوره فریم بیضی شکل، فریم دایره‌ای شکل و فریم هورن را خط بکشند و به سراغ این گزینه نروند.

فریم عینک طبی برای افراد با صورت مثلثی با قاعده رو به بالا :

پیشانی بلند و پهن، صورت نسبتاً کشیده چانه تیز و بلند از اصلی‌ترین ویژگی ظاهری این افراد است. این افراد باید سعی کنند که پهن بودن پیشانی خود را کنترل کنند و به نوعی از عینک به عنوان پوشش استفاده کنند. فریم عینک مربعی شکل، فریم عینک بیضی و فریم عینک ویفرر گزینه مناسب برای این افراد است و حتی می‌توانند از عینک‌های فریم لس یا بدون فریم هم استفاده کنند. توصیه ما به این افراد این است که از فریم دایره‌ای شکل، frame مربعی شکل و فریم هورن تا حد امکان دوری کنند که باریک بودن چانه آنها را به شکل برجسته به رخ می‌کشد.

فریم عینک برای افراد با صورت مثلثی با قاعده رو به پایین :

در اطراف چهره این افراد یک دایره فرضی بکشید، شکلی شبیه به قطره آب دارند که گونه‌ها و چونه نسبتاً بزرگ دارند و پیشانی کوچک آنها جلب توجه می‌کند. گرد بودن صورت این افراد باعث می‌شود که به سراغ فریم‌های گوشه دار و با زاویه شکسته بروند. توصیه ما به این افراد در خرید عینک طبی این است که به سراغ فریم ویفرر و هورن بروند. فریم عینک مستطیلی شکل، فریم عینک بیضی، فریم عینک مربعی و فریم عینک دایره‌ای برای این افراد به هیچ وجه مناسب نیست و نتیجه خوبی ندارد.

انتخاب جنس لنز عینک

اولین فاکتور در انتخاب عدسی عینک طبی، مشخص کردن جنس لنز است. لنزها در ابتدا از جنس شیشه ساخته می‌شدند،  به مرور زمان نقاط ضعف آنها بیشتر مشخص شد و فعالان حوزه عینک‌سازی به سراغ گزینه‌های دیگری رفتند که در ادامه بیشتر آنها را معرفی می‌کنیم:

عدسی شیشه‌ای

عدسی بلوکات این عدسی‌ها از جنس شیشه معمولی بودند و در حقیقت با کمک تراش دادن سطح آنها و ایجاد انحنا، زمینه شکست نور و عملکردی همانند عدسی را برای آنها به وجود آوردند. عدسی‌های شیشه‌ای نسل اولیه عینک‌های طبی را تشکیل می‌دادند که به دلیل شکننده بودن و وزن سنگین خیلی زود از بازار خارج شدند. این عدسی‌ها به طور بالقوه برای چشم خطرناک هستند و در ضمن برای افراد با نمره چشم بالا به هیچ وجه گزینه خوبی نبودند.

عدسی پلاستیکی

در سال 1947 بود که سازندگان عینک طبی تصمیم به استفاده از یک پلیمر پلاستیکی جدید به نام CR-39 گرفتند. این پلیمر امکان ساخت لنز عینک با وزن بسیار کمتر و مقاومت بیشتر در برابر شکنندگی نسبت به لنزهای شیشه‌ای فراهم آوردند. اگرچه کیفیت اپتیکی این عدسی‌ها در نسل‌های اولیه چندان مطلوب نبود، اما به مرور زمان تبدیل به گزینه‌های مناسبی شدند و محبوبیت بیشتری نسبت به عدسی‌های شیشه‌ای به دست آوردند.

عدسی پلاستیکی شاخص بالا

با وجود اینکه عدسی‌های پلاستیکی مشکلات مربوط به شکننده بودن لنز را برطرف کرده بودند، اما هنوز هم مسئله ضخامت بیش از حد عدسی برای افراد با نمره چشم بالا نگران کننده بود. بنابراین سازندگان عدسی‌ها تصمیم گرفتند که از یک پلاستیک با ضریب شکست یا شاخص انکسار بالا استفاده کنند. مسئله شاخص لنز را در ادامه بیشتر معرفی می‌کنیم، اما تا همین جا بدانید که هر چه ضریب شکست یک ماده بیشتر باشد، می‌توانیم ضخامت کمتری از آن به کار ببریم و نور را بیشتر بشکنیم. این موضوع باعث شد که عدسی پلاستیکی شاخص بالا به یک گزینه محبوب برای عینک طبی در افراد با نمره چشم ضعیف باشد تبدیل شود.

عدسی پلی کربنات

لنز تریویکس | عدسی عینک ماده پلی کربنات برای اولین بار نه به عنوان عینک طبی، بلکه به عنوان عینک ایمنی و همچنین محافظ ضد گلوله در اوایل دهه 1970 تولید شد. استحکام بالای پلی کربنات باعث شده بود که سطح عدسی‌های پلی کربنات مقاومت بالایی در برابر خط و خش داشته باشد و بر روی یک عدسی نشکن تولید شود. وزن به مراتب سبک‌تر و مقاومت بالا نسبت به عدسی شیشه‌ای و عدسی پلاستیکی، باعث شد که عدسی پلی کربنات خیلی سریع بازار را در اختیار بگیرند و به عنوان عینک ایمنی ورزشی هم استفاده شود.

عدسی تریوکس یا عدسی نشکن

عدسی پرگرسیو با وجود اینکه عدسی پلی کربنات استحکام مکانیکی و شرایط اپتیکی فوق‌العاده‌ای داشت، اما هنوز هم استحکام و آن عینک سازها را راضی نکرده بود. در نتیجه در سال 2001 از یک ماده جدید به نام تریوکس (Trivex) رونمایی شد که مقاومت آن در برابر خط و خش در حد پلی کربنات بود و استحکام مکانیکی آن بسیار بالاتر بود. امروزه این عدسی‌ها تحت عنوان عدسی نشکن در بازار خرید و فروش می‌شوند و استفاده از آن‌ها باعث بالا رفتن قیمت عینک طبی می‌شود.

✅ انتخاب پوشش عدسی عینک

عدسی عینک گام دوم از انتخاب عینک طبی و خرید آن، رفتن به سراغ پوشش برای عدسی عینک است. پوشش‌ها به عنوان یک لایه اضافی به عدسی اضافه می‌شوند تا یک قابلیت جدید در آن به وجود بیاورند و اصطلاحاً کیفیت دید فرد را بهبود ببخشند. به همین دلیل، به مرور زمان انواع مختلفی از پوشش عدسیها ساخته شده است که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت:

پوشش ضد خش

پوشش ضد خش یک لایه بسیار محکم و پیوسته است که از ایجاد خط و خش بر سطح عدسی جلوگیری می‌کند. از آنجایی که عدسی‌ها در طول عمر خود در معرض تنش‌های مختلف هستند، این پوشش می‌تواند هم کیفیت دید آنها را بهبود بخشند و هم از ایجاد خط و خش بر روی عدسی جلوگیری کند.

پوشش آنتی رفلکس

زمانی که نور به یک سطح بتابد و منعکس شود، تشکیل یک لایه تصویری مبهم مانند هاله نور می‌دهد که باعث کاهش کیفیت دید می‌شود. این از اصلی‌ترین دلایلی است که رانندگان در طول شب چراغ داخل خودرو را خاموش می‌کند. این در حالی است که عدسی آنتی رفلکس میزان نور منعکس شده از سطح خود را به صفر می‌رساند و در نتیجه فرد می‌تواند در نور زیاد کیفیت دید مطلوبی داشته باشد.

پوشش فتوکرومیک

عدسی عینک فتوکرومیک پوشش فتوکرومیک منجر به تولید عدسی‌هایی با تغییر رنگ در شرایط مختلف نوری می‌شوند. این پوشش در محل تاریک به رنگ شفاف تغییر حالت می‌دهد، و در معرض نور خورشید به رنگ سیاه یا دودی در می‌آید. بنابراین به خوبی می‌تواند از ورود به نور مستقیم خورشید و همچنین نور ماوراء بنفش به داخل چشم جلوگیری کند.

پوشش بلو کنترل

عدسی بلوکات پوشش بلو کنترل یا عدسی بلوکات به منظور جلوگیری از ورود نور آبی به داخل چشم استفاده می‌شود. نور آبی از تجهیزات الکترونیکی و همچنین از نور خورشید تولید می‌شود. قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور آبی می‌تواند ما را در سنین بالا در معرض دژنراسیون ماکولا قرار دهد. این در حالی است که عدسی بلوکات از ورود آن جلوگیری می‌کند.

پوشش ضد بخار

پوشش ضد بخار یک لایه اضافی است که بر روی سطح عدسی قرار می‌گیرد و از تشکیل بخار بر روی آن جلوگیری می‌کند. این پوشش برای کسانی که در ورزش‌های زمستانی هستند بسیار مناسب است. سرد بودن محیط اطراف و گرم بودن بخار دهان ممکن است باعث تشکیل بخار شود که این پوشش از تشکیل آن جلوگیری می‌کند.

پوشش رنگی

این پوشش صرفاً برای تغییر رنگ عدسی و تغییر وضعیت دید فرد به هنگام استفاده از عینک طبی به کار برده می‌شود. پوشش‌های رنگی در رنگ‌های متنوعی هستند و اغلب توسط ورزشکاران یا کسانی که فعالیت‌های خاصی انجام می‌دهند، به کار گرفته می‌شوند.

پوشش پلاریزه

عینک پلاریزه پوشش پلاریزه وظیفه قطبی کردن و پلاریزه کردن نور منعکس شده را بر عهده دارد. این عینک‌ها از نمای دور با رنگ‌های متنوع رنگین کمانی دیده می‌شوند و برای کسانی مناسب هستند که در معرض نور مستقیم قرار می‌گیرند. عدسی با پوشش پلاریزه از ورود نور منعکس شده از سطح آب، نور منعکس شده از سطح برف و همچنین نور منعکس شده از سطح خیابان در حین رانندگی به داخل چشم جلوگیری می‌کند.

پوشش ضد uv

این پوشش عملکردی دقیقاً مشابه با عملکرد عینک آفتابی دارد. طراحی این پوشش به شکلی است که از ورود نور UVA و UVB به طور کامل به بخش داخلی چشم جلوگیری می‌کند و از طرف دیگر باعث تغییر رنگ عدسی نمی‌شود. اگر مجبور هستید که در طول روز بیش از حد در معرض نور آفتاب قرار بگیرید، حتماً از پوشش ضد اشعه فرابنفش استفاده کنید.

پوشش هیدروفوبیک

این پوشش به عنوان یک لایه فوق العاده صاف و صیقلی به عدسی اضافه می‌شود که حتی سطح آن نسبت به سطح عدسی هم صاف‌تر است. این ویژگی منحصر به فرد باعث می‌شود که چسبندگی قطره باران، چسبندگی گرد و خاک و همچنین چسبندگی مواد روغنی به سطح عدسی به حداقل برسد. بنابراین کسانی که در ورزش‌های آبی فعالیت دارند یا احتمالاً در معرض بارندگی قرار می‌گیرند، نگران کیفیت دید خود نخواهند بود.

✅ انتخاب شاخص لنز یا همان ایندکس عدسی

عدسی پرگرسیو در بندهای قبل اشاره‌ای به شاخص انکسار یا ضریب شکست داشتیم. این شاخص تأثیر مهمی در نسل جدید عینک‌های طبی دارد و به نوعی برای افراد با نمره چشم بالا بهترین خبر ممکن بود. ضریب شکست یک ماده یعنی مقدار شکست نور به هنگام عبور از آن. هرچه شاخص انکسار یک ماده خاص بالاتر باشند، یعنی می‌تواند با ضخامت پایین‌تری، شکستی معادل با شکست مواد با ضریب شکست بالاتر داشته باشد. این یعنی ما می‌توانیم با یک ماده بسیار نازک، نور را به اندازه کافی بشکنیم. ⭕️خب! حالا این چه ارتباطی به عدسی عینک طبی دارد؟ اصولاً تصویر از رسیدن نور به قسمت قرنیه و شبکیه چشم تشکیل می‌شود. کسانی که چشم ضعیف دارند یا اصطلاحاً نمره چشم آنها بالاست، توانایی متمرکز کردن نور به شکل مناسب را ندارند. زمانی که فرد از عینک طبی استفاده می‌کند، عدسی عینک وظیفه متمرکز کردن و کانونی کردن نور را بر عهده دارد. برای افراد با نمره چشم بالا، شکست بیشتر نور ضروری است. بنابراین یا باید از عدسی قطور یا همان ته استکانی از جنس پلاستیک معمولی یا پلی کربنات استفاده کنند، یا به سراغ عدسی نازک ساخته شده از جنس پلاستیک با شاخص بالا بروند.
حالا با معیارهای زیر را در نظر بگیرید:
  • ⭕️ عدسی بدون فشردگی 1.50: این عدسی‌ها برای افراد با نمره چشم بین 0 تا 2 هستند و معمولاً از ماده CR-39 ساخته می‌شوند.
  • ⭕️ عدسی نشکن 1.53: این عدسی‌ها از جنس تریوکس هستند و معمولاً برای افراد با نمره چشم بین 0 تا 3 و برای عینک ورزشکاران و همچنین عینک طبی فریم لس کاربرد دارد.
  • ⭕️ عدسی کمی فشرده 1.56: این عدسی‌ها ضریب شکست 1.56 دارند من برای افراد با نمره چشم بین 4 + تا 4 - مناسب هستند.
  • ⭕️ عدسی پلی کربنات 1.59: در ساخت این عدسی‌ها از جنس پلی کربنات استفاده می‌شود و در حدود 22 درصد نازکتر است عدسی‌های بدون فشردگی هستند.
  • ⭕️ عدسی نیمه فشرده 1.60: این عدسی‌ها تا حدود 25 درصد نازکتر از عدسی‌های بدون فشردگی هستند و نمره چشم بین 2 تا 5 را پوشش می‌دهند.
  • ⭕️ عدسی فشرده 1.67: این عدسی‌ها در حدود 40 درصد نسبت به عدسی‌های 1.50 نازک‌تر هستند و امکان استفاده از آن برای افراد به با نمره چشم بین 10 - تا 6 وجود دارد و می‌توانند برای آستیگمات 0 تا 3 هم از آنها استفاده کنند.
  • ⭕️ عدسی فوق فشرده 1.74: این عدسی‌ها بالاترین میزان شکست نور را دارند و ضریب شکست آنها 1.74 است. این عدسی‌های افراد با نمره چشم بالای 5 مناسب هستند و دید فوق‌العاده‌ای برای فرد به وجود می‌آورند. ضمن اینکه استفاده از پوشش‌های هیدروفوبیک و همچنین طراحی به صورت آسفریک برای آنها طبیعی است.

✅ انتخاب دید عدسی عینک

عدسی پرگرسیو آخرین موردی که شما در جریان خرید عینک طبی باید به آن توجه کنید، وضعیت دید فرد در داخل عدسی عینک است. شرکت‌های سازنده با توجه به وضعیت نزدیک بینی یا دوربینی فرد، طراحی‌های مختلفی برای عدسی‌ها در نظر گرفته‌اند که هر کدام از آن‌ها تأثیر متفاوتی بر بینایی فرد دارند. برای این وضعیت، دسته بندی‌های زیر وجود دارد:

 عدسی تکدید

این عدسی‌ها ساده‌ترین دید را به طور کامل و پیوسته در سطح عدسی به شما می‌دهند. یعنی شما از هر نقطه‌ای از این عدسی به اطراف نگاه کنید، دید یکپارچه دارید. مثلاً اگر عدسی شما برای دید دور طراحی شده باشد، تمامی قسمت‌های آن برای دید دور آماده سازی شده است.

 عدسی دو دید یا بایفوکال

در این عدسی‌ها 2 قسمت متفاوت برای دیدن دور و دید نزدیک در نظر گرفته شده است. معمولاً افراد می‌توانند از قسمت پایین عدسی برای دیدن تصاویر نزدیک و از قسمت بالای آن برای دیدن تصاویر دور استفاده کنند. این عدسی‌ها دارای خط دیده هستند که مرز بین دید دور و دید نزدیک را مشخص می‌کند.

عدسی سه دید یا تری فوکال

در این عدسی‌ها 3 منطقه جداگانه برای دیدن مسافت‌های دور، مسافت‌های نزدیک و همچنین مسافت‌های متوسط در نظر گرفته شده است. به عنوان مثال، قسمت پایین عدسی عینک طبی برای دیدن مسافتهای نزدیک، قسمت مرکزی آن برای دیدن مسافت‌های متوسط مانند کار با کامپیوتر و قسمت بالای آن برای دید دور طراحی شده است. این طراحی دارای دو خط دیده است که برای فرد صاحب عینک طبی قابل لمس است.

عدسی تدریجی

عینک سازها و تولیدکنندگان عدسی طبی برای از بین بردن مشکلات عدسی‌های قبلی، به سراغ تولید یک عدسی تحت عنوان عدسی پروگرسیو یا عدسی تدریجی رفته‌اند. در طراحی عدسی تدریجی، خط و مرز مشخصی وجود ندارد و تغییر وضعیت دید فرد به صورت میلی متری و خیلی کم صورت می‌گیرد. برای این فرد خیلی راحت می‌توان از قسمت‌های مختلف عدسی برای دیدن مسافت‌های دور و نزدیک استفاده کرد و نیازی به استفاده از یک بخش مشخص نیست.

✅ انتخاب عینک طبی بچه گانه

عدسی عینک در انتها شاید بد نباشد که مروری بر خرید عینک طبی برای افراد در محدوده سنی مختلف و همچنین وضعیت جنسی آنها داشته باشیم. برای خرید عینک طبی بچه گانه موارد زیر را رعایت کنید:
  • ⭕️ تا حد ممکن از فریم عینک سبک و محکم استفاده کنید
  • ⭕️ عدسی پلی کربنات برای کودکان انتخاب مناسبی است
  • ⭕️ از عینک فریم لس برای کودکان استفاده نکنید
  • ⭕️ تا حد ممکن از بند عینک برای جلوگیری از افتادن آن استفاده کنید
  • ⭕️ پوشش ضد خش اصلی‌ترین پوششی است که باید برای عینک بچه گانه از آن استفاده کنید.
خوشبختانه این مسئله انتخاب عینک طبی زنانه و انتخاب عینک طبی مردانه بسیار راحت‌تر از کودکان است و می‌تواند دلایل مختلفی برای توجیه آنها آمد. این افراد می‌توانند با توجه به وضعیت دیده خود، شکل ظاهری خود و هم چنین انتظاری که از عدسی عینک دارند بهترین گزینه ممکن را انتخاب کنند.

✅ جمع بندی 

در این مطلب، ابتدا عینک طبی را به دو قسمت فریم عینک و عدسی عینک تقسیم بندی کردیم. انتخاب فریم را به انتخاب جنس و همچنین شکل آن اختصاص دادیم و در مورد عدسی هم در رابطه با جنس آنها، وضعیت دید آنها، پوشش عدسی و ضریب شکست عدسی صحبت کردیم. حالا شما در جریان خرید عینک طبی می‌توانید بند به بند این موارد را بر روی یک برگه سفید بنویسید تا در نهایت به یک گزینه مطلوب برسید. ما هم در گروه بینا اپتیک در کنار شما هستیم تا بهترین مشاوره را در مورد انتخاب عینک طبی به شما بدهیم و مطلوب‌ترین گزینه را برای شما انتخاب کنیم.